Klockor från Michael Kors!

Michael Kors är en mycket välkänd amerikansk designer som förutom kläder, skor och väskor även gör klockor. I Sverige har Michael Kors gjort sig känd främst som en av domarna i tv-showen Project Runway. Klockorna är sportiga, stilfulla, och lite större och tyngre än många klassiska märken, och är dessutom producerade i vågade och trendiga material. 

 

Historien om Michael Kors

1959 – Början 
Michael Kors föddes 9 augusti 1959 i Long Island, New York, USA.  Michaels mor ville att Michael skulle satsa på en karriär som skådespelare, men Kors hoppade av skådespelarlektionerna som 14åring för att istället satsa på livet som designer. Michael tänkte att han skulle lyckas bättre som designer, och använde argumentet att en arbetslös skådespelare arbetar som servitör medan en arbetslös designer ändå kan arbeta i butik.  

1978 – Tajta franska jeans 
Efter två terminer hoppade Kors av New York City’s Fashion Institute of Technology för att börja sin karriär i en trendig New York butik som specialiserade sig på tajta franska jeans. Kors påstår själv att han var en väldigt otålig student och redan visste vilka kläder han gillade. 

1981 – Startar eget 
Michael Kors startar sitt eget märke, uppkallat efter sig själv. Först ut var damkläder. Michaels första herrkollektion kom först 2002. Michael sålde dock kläder redan som tonåring, då från sina föräldrars källare.

1991 – Företaget växer 
Michael Kors eget varumärke växer. Detta år har Michael Kors 35 anställda på Manhattan och kallas ”den nästa Calvin Klein” av de insatta i modebranschen.

2000 – Nya vinklar 
En serie parfymer tillkommer märket, likaså accessoarer. Året därpå lanseras även solglasögon. Sedan 1989 har skor varit en del av sortimentet. Detta är även året Michael Kors öppnar sin egen butik på Madison Avenue.

2004 – Project Runway 
Detta år lanserar Michael Kors sin kollektion av klockor. Michael Kors klockor introduceras för både damer och herrar.

Michael Kors blev en av de fasta domarna i programmet Project Runway, ett tävlingsprogram där deltagarna skapar kläder. Kors fortsätter som domare av tävlingsprogrammet till och med 2012. 

2008 – Tar över Europa 
Åtta år efter den första butiken öppnar i New York öppnar han även sin första butik Europa. Butiken ligger i Milano.

2011 – Giftermål 
Michael Kors gifter sig detta år med sin partner Lance LaPere. Paret lärde känna varandra redan 1990.

Samma år firar Michael Kors 30års-jubileum med sitt märke. 

Smycken i samma stil, också från Michael Kors!


Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Du kommer få ett mail med instruktioner för att bekräfta din epostadress.


Kundtjänst

Mina sidor
Kontakta oss

Om oss

Företaget
Butiken
Verkstaden
Kommande visningar i butiken


Bra information

Information
Gråhandel
Garanti & Försäkring
Köpvillkor
Delbetalning i butikFölj oss

Instagram

Följ oss

Facebook