Rado

Klockor från Rado!

Tillverkningsmaterial

Något som gör klockor från Rado speciella är valet av meterial. Många av klockorna tillverkas av allergivänligt keramik. Här följer en kort förklaring till några av de materialen som gör Rado unika. 

High-tech ceramic

Radoklockor tillverkas endast av de bästa materialen. Rado är kända för att tillverka klockor av hårda material, men endast det är inte tillräckligt. Innovation, hållbarhet och komfort är lika viktiga. 1986 började Rado använda sig av högteknologiskt keramik, high-tech ceramic, ett material som uppfyller alla klockmärkets krav. Sedan dess har high-tech ceramic spelat en central roll i Rados klockor. Klockorna är hållbara och mångsidiga, glänsande metalliska eller matta ytbehandlingar i olika färger kan skapas.

Ceramos

Ceramos är en utveckling av platinafärgat high-tech ceramic, som infördes av Rado 1993. Materialet är gjort av high-tech ceramic och en metallkomposit, och utformat för att få de bästa egenskaperna från båda komponenterna. Dagens Ceramos har en unik platina stål utseende och är idealisk för skarpa och vassa designer. Materialet är lätt och anpassar sig fort till hudtemperatur, vilket ger stor komfort för bäraren av en klocka av Ceramos.

Plasma high-tech ceramic

Plasma high-tech ceramic ger ett metalliskt utseende i platinafärg, utan användning av metall. Härdningsprocessen är patenterad av Rado och är en form av modern alkemi. Gaser som aktiveras vid 20 000oC ändrar sammansättningen av high-tech ceramic utan att påverka dess väsentliga egenskaper. Endast ytfärgen på high-tech ceramic ändras, till platina, och kommer inte att blekna med tiden. Färgen behåller sin reptåliga glans i många år framöver.

High-tech diamond

Ojämförlig tidlös briljans. I decennier planerade Rado att göra klockor från material lika hårda som naturliga diamanter. Resultatet av noggrann forskning och användning av avancerad nanoteknik blev Rados drömmar verklighet. Med sin unikt resistenta diamantyta uppnår Rados v10K hårdhet 10 000 Vickers  

Utvalda modeller

Rado Diamaster
22 200:-
Läs mer
Köp
Rado Diamaster
19 700:-
Läs mer
Köp
Rado Diamaster
10 900:-
Läs mer
Köp
Rado Diamaster
16 000:-
Läs mer
Köp

Kollektioner

Rado är mest kända för att tillverka sina klockor i high-tech-keramik, men de gör även klockor i sk high-tech-hårdmetall och high-tech-diamant. Det sistnämnda materialet är, enligt Rado själva, av samma hårdhet som äkta diamant, vilket innebär att det mäter 10 000 på Vickersskalan. Användningen av high-tech-diamant har gjort att Rado, med modellen V10K, hamnat i Guiness World Records som världens hårdaste klocka.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Du kommer få ett mail med instruktioner för att bekräfta din epostadress.


Kundtjänst

Mina sidor
Kontakta oss

Om oss

Företaget
Butiken
Verkstaden
Kommande visningar i butiken


Bra information

Information
Gråhandel
Garanti & Försäkring
Köpvillkor
Delbetalning i butikFölj oss

Instagram

Följ oss

Facebook