Köpvillkor Mårtenssons Ur & Guld


1. Köp

Vid köp så intygar kunden att man är över 18 år eller har målsmans tillstånd. Vid eventuella felaktigheter i t ex angivande av pris, leveranstid etc. förbehåller vi oss rätten att korrigera detta i efterhand. Skulle detta ske så meddelas kund om detta, kunden tillges då chansen att ändra ordern.

2. Pris

Samtliga priser på Mårtenssons Ur & Guld är rekommenderade av respektive leverantör. Alla priser visas i SEK och är inklusive moms.

3. Leveranser

Fraktkostnader

Alla leveranser inom Sverige sker fraktfritt vid köp över 499 SEK. För ordrar under 499 SEK debiteras frakt 49 SEK. Vid frakt utanför Sverige ska kunden kontakta oss på support@martenssons.se för mer info.

Leveranstid

Vi strävar efter att skicka varor samma dag som dom är beställda. Detta gäller varor som finns i lager vid beställning och som betalas med kort, faktura eller direktbetalning (inom Sverige). Leveranstiden brukar bli mellan 1-3 arbetsdagar (gäller lagervaror). Beställningar gjorda med betalningsmetoden Bankgiro skickas snarast efter att betalningen nått oss. Om en produkt skulle vara slut vid beställning tar vi omgående kontakt med kunden för att hitta en lösning. Skulle en produkt bli försenad strävar vi alltid efter att meddela detta. Vid försening kan kunden häva ordern. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från all ersättning till kund gällande leveransförseningar.

Transportrisken

Alla våra varor skickas med rekommenderad- eller värdepost beroende på ordervärdet. Detta för att försäkring ska gälla om något skadas vid transport. För att underlätta hanteringen så bör en transportskada anmälas snarast via www.posten.se. Kunden ska också meddela oss om detta så att vi kan hjälpa till. Detta görs enklast till support@martenssons.se.

4. Betalningsalternativ

Bankgiro

Du betalar enkelt och lätt från din egen bank. Du betalar in värdet av din order till vårt bankgiro och använder ditt ordernummer som OCR nummer. Efter att vi registrerat din betalning skickar vi din vara.

Betalning med faktura, delbetalning, kort och internetbank via Klarna

Faktura

När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du betalar alltid efter att du fått hem dina varor. Betalningstiden är alltid 14 dagar. Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 50,00 kr samt dröjsmålsränta om 25.50 %. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte.

Delbetalning

När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du betalar alltid efter att du fått hem dina varor. Du betalar från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet. En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp. Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång.

Vid ett köp om 10000 kr med Klarna Konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post. Allmänna villkor hittar du här Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation hittar du här

5. Garanti & reklamation

Vi följer den svenska konsumentköplagen som gör gällande att du som privatkonsument har 36 månaders reklamationsrätt på fabrikationsfel. För ytterligare information, se konsumentköplagen eller Konsumentverkets hemsida, www.kov.se. Vid en eventuell tvist så följer vid ARN:s rekommendationer. Vid en reklamation står kunden för frakten till oss och vi står för frakten tillbaka. Vid ett garanti- eller reklamationsärende tar du kontakt med oss på support@martenssons.se för hjälp med detta.

6. Ångerrätt

Enligt Lagen om Distansavtal och Avtal Utanför Affärslokaler så har du 14 dagars ångerrätt, detta gäller 14 dagar från att du mottagit varan. För att utnyttja ångerrätten måste du meddela oss och skicka tillbaka varan inom 14 dagar efter att du mottagit varan för att kunna få pengarna tillbaka. Varan måste vara i väsentligt oförändrat skick, du får t.ex. prova och undersöka varan men inte korta en länk. . Om du har använt en vara eller hanterat den på ett sätt som inte är nödvändigt för att undersöka den kan vi kräva ersättning för varans värdeminskning. För varor som specialtillverkats efter konsumentens anvisningar eller som har en tydlig personlig prägel gäller inte ångerrätten. Exempel på specialtillverkade varor är förlovningsringar eller varor som graveras Varan returneras tillsammans med alla intyg och garantipapper. Vi rekommenderar också att ni returnerar originalförpackningen. Kunden står för den fraktkostnad som uppkommer i samband med returen. Vi rekommenderar att varan skickas rekommenderat via Posten. Vi löser inte ut några postförskott. Tänk på att ni ansvarar för varan under transporten.

Vi godkänner inga returer som skickas tillbaka innan du har kontaktat oss först. Vid nyttjande av ångerrätten tar du kontakt med vår kundtjänst:
E-mail: support@martenssons.se
eller
Telefon: 035-215454

Återbetalning

När kunden utnyttjar ångerrätten så återbetalas hela köpbeloppet inklusive eventuella kostnader för fakturering. Återbetalningen sker när vi mottagit och bekräftat den återsända produkten, dock inom 30 dagar efter att vi mottagit returen.

7. Försäkring

Försäkring ingår

Förutom garanti så ingår ett års försäkring utan extra kostnad för alla som handlar klockor hos oss, undantaget klockor från märket Daniel Wellington. Försäkringen täcker stöld, förlust och skada och är möjlig att förnya efter det första året. Denna försäkring ingår även för smycken värda över 3000SEK. 

Försäkringens omfattning

Försäkringen gäller för skada genom plötslig och oförutsedd händelse på det objekt, som angivits i försäkringsbeviset samt för påmonterad länk om denna är av ädel metall och ingår i det totala försäkringsbeloppet. Aktsamhetskrav - det försäkrade objektet skall handhas så att skada eller förlust så långt som möjligt förhindras. Har aktsamhetskravet inte uppfyllts minskas ersättningen som regel med ett särskilt avdrag. Vid allvarlig försummelse minskas ersättning kraftigt och kan t o m helt utebli (nedsättning till noll).

Självrisk

Vid reparation är självrisken 200kr för objekt med värde från 400kr - 9 999kr, och 1000kr för objekt med värde från 10 000kr. Vid förlust eller totalskada är självrisken följande i % av försäkringsbeloppet, dock lägst 200kr: 1:a skadan - 10%, 2:a skadan - 25%, 3:e skadan - 50%. Därefter ges ingen ersättning. Självrisken betalas direkt till medlem i Föreningen Svenska Urhandlare.

8. Skydd av personuppgifter

I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja och tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Enligt PUL (personuppgiftslagen) har du rätt att få den information som vi har registrerat på dig och om du anser den felaktigt eller irrelevant kan du begära rättelse eller borttagning ur vårt kundregister. Kontakta i så fall vår kundservice. Vi försäkrar även att vi inte kommer att sälja eller överlåta några personuppgifter.

 

FÅ VÅRT NYHETSBREV


Innehar F-skattsedel. Org.nr: 556080-7744 Tel: 035-21 54 54. Epost: support@martenssons.se. Besöksadress: Brogatan 8, Halmstad. Postadress: Box 183, 301 05, Halmstad. Öppettider Måndag - Fredag kl.10-18, Lördagar kl.10-15