Urmakare Halmstad


Urmakare

För att kunna erbjuda våra kunder den bästa servicen har vi en verkstad på plats i butiken med två legitimerade urmakare, som arbetar med alla förekommande märken på marknaden med ett fåtal undantag. Har du frågor om just din klocka kan du kontakta oss här

Verkstaden är auktoriserat Service Center för både Omega och Breitling.

Med våra två egna auktoriserade urmakare, betyder det att de har gått utbildningar för dessa specifika märken och har tillgång till rätt verktyg och originaldelar.


Rekommendationer

Tätheten bör kollas var 2-3 år. Ett vanligt fel som kommer in till verkstaden är att det kommit in fukt i klockan. Fukt kan göra stor skada på klockan och misstänker du att det kommit in fukt bör den kollas över så snart som möjligt. Ett vanligt trycktest kan man göra om man vill få reda på om klockan fortfarande är tät.

Packningarna bör kollas var 4-5 år, medan en större genomgång av klockan behövs ungefär var 5-10 år. Vid denna genomgång tar hela klockan isär, alla delar kollas över och slitna delar byts ut innan klockan monteras ihop igen. Passa på att få klockan polerad samtidigt, så blir den som ny både inuti och utanpå! 

Klockor är ej stöttåliga, det är många små delar som kan skadas om man inte är försiktig. 

Värdering

Om du har frågor om värdet på en klocka så måste vi ha in klockan för att kontrollera den, detta sker mot en debitering. Vi kan inte värdera en klocka utifrån bilder och beskrivningar via mail.
Du besöker våran butik i Halmstad för en värdering. Vi godkänner inga värdderingsärenden som postas till oss. En värdering tar 2-5 dagar att genomföra.

Vi värderar inte antika klockor dvs klockor som är äldre än 5-10 år, då kan vi bara t.ex kolla guldvärdet etc. Frågor för antika äldre klockor hänvisar vi till Bukowskis. 

 

Polering

Vill du att din klocka ska se ut som ny igen? En polering tar bort ytliga repor och skavanker, och ger tillbaka den glans klockan hade som ny.

För att se en video på hur en polering går till, och vad skillnaden blir, ta en titt här på Breitlings egna hemsida under ”polishing”. 

Försäkring

Vid köp av en klocka hos oss ingår det alltid ett års försäkring utan extra kostnad (Undantag för Daniel Wellington). Mer om försäkringen kan du läsa här.

 

Lilla klockskolan

Vattenskyddad klocka

Här förljer en kort beskrivning om vad som menas med de olika märkningarna för en vattenskyddad/vattentät klocka. 

3 ATM: Tål vattenstänk, men du bör inte bada med klockan.
5 ATM: Tål snabba och enstaka tillfällen i vatten. 
10 ATM: Tål bad och snorkling, ej djupdykning.
20 ATM: Tål dykning och bastubad.

Står det att klockan endast är dammskyddad bör den inte användas vid handtvätt eller diskning. Tvål och diskmedel kan påverka packningarna i klockan, var därför extra noga att komma ihåg att trycktesta klockan med jämna mellanrum! Trycktest kan du göra hos våra urmakare för att garantera att din klocka är skyddad mot vatten.

FÅ VÅRT NYHETSBREV


Innehar F-skattsedel. Org.nr: 556080-7744 Tel: 035-21 54 54. Epost: support@martenssons.se. Besöksadress: Brogatan 8, Halmstad. Postadress: Box 183, 301 05, Halmstad. Öppettider Måndag - Fredag kl.10-18, Lördagar kl.10-15