Klockmaster | Halmstad

Varukorgen är tom

HEM URMAKERI

Urmakare

För att kunna erbjuda våra kunder den bästa servicen har vi en verkstad på plats i butiken med legitimerade urmakare, som arbetar med alla förekommande märken på marknaden med ett fåtal undantag. Har du frågor om just din klocka kan du kontakta oss på info@martenssons.se

Verkstaden är auktoriserat Service Center för både Omega och Breitling. Med våra egna auktoriserade urmakare, betyder att de gått utbildningar för dessa specifika märken och har tillgång till rätt verktyg och originaldelar.

Rekommendationer

Tätheten bör kontrolleras var 2-3 år. Ett vanligt fel som kommer in till verkstaden är att det kommit in fukt i klockan. Fukt kan göra stor skada på klockan och misstänker du att det kommit in fukt bör den kollas över så snart som möjligt. Ett vanligt trycktest kan man göra om man vill få reda på om klockan fortfarande är tät.

Packningarna bör kontrolleras var 4-5 år, medan en större genomgång av klockan behövs ungefär var 5-10 år. Vid en större genomgång tar urmakaren isär hela klockan, alla delar kontrolleras och slitna delar byts ut innan klockan monteras ihop igen med nya packningar. Passa på och få klockan polerad samtidigt, så blir den som ny på både insidan och utsidan.

Klockor är ej stöttåliga, det är många små delar som kan skadas om man inte är försiktig.

Värdering

Om du har frågor om värdet på en klocka så måste vi ha in klockan för att kontrollera den, detta sker mot en debitering. Vi kan inte värdera en klocka utifrån bilder eller beskrivning via mail. Du besöker vår butik på Storgatan 24 i Halmstad för en värdering. Vi godkänner inga värderingsärende som postas till oss. En värdering tar vanligtvis 2-5 arbetsdagar att genomföra.

Vi värderar inte antika klockor, dvs klockor som är äldre än 10 år.

Polering

Vill du att din klocka ska se ut som ny igen? En polering tar bort ytliga repor och ger tillbaka den glans klockan hade som ny.

Försäkring

Vid köp av en klocka hos oss ingår det alltid 1 års försäkring utan extra kostnad.

Vattenskyddad klocka

Här följer en kort beskrivning om vad som menas med de olika markeringarna för en vattenskyddad/vattentät klocka.

3ATM: Tål vattenstänk, men du bör inte bada med klockan.

5ATM: Tål snabba och enstaka tillfällen i vatten.

10ATM: Tål bad och snorkling, ej djupdykning.

20ATM: Tål dykning.

Står det att klockan endast är dammskyddad bör den inte användas vid handtvätt eller diskning. Tvål och diskmedel kan påverka packningarna i klockan, var därför extra noggrann med att komma ihåg att trycktesta klockan med jämna mellanrum.

Ta del av nyheter från oss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Copyright © 2023 Watchmarket AB och Mårtenssons Ur & Guld  |  Sitemap |  Cookies

Powered by Sitesmart